Het tuinjaar .... 2012

In februari werden we plotseling verrast met een vriesperiode, waardoor veel schade werd aangericht. Kort daarna volgde een periode met veel regen. Waar we ook over te klagen hadden was het onkruid, het leek wel of het dit jaar erger was dan ooit, had je net alles gewied, de dag erop kon je weer opnieuw beginnen. Vooral voor beginnende leden was dit wel eens ontmoedigend.

Ook werd er weer het e.e.a. georganiseerd, wie kweekt de grootste pompen, en nieuw voor dit jaar, wie plaatst de mooiste vogelverschrikker op zijn tuin. Voor de pompoenenwedstrijd hadden we 11 deelnemers, voor de vogelverschrikkers 3.

Waar we last van hadden dit jaar waren de vele slakken op de tuin, en nog wel in diverse varianten, met een eigen huis en de zogenaamde naaktslakken. In augustus werd er melding gemaakt van ratten op de tuin. Het bleek om een kleine plaag te gaan, waarvoor het bestuur professionele hulp heeft ingeroepen. Er werd een nest gevonden, rattendozen geplaatst en uiteindelijk nam de overlast af. Om er zeker van te zijn dat we van dit ongedierte af zijn, zal dit probleem nauwlettend door het bestuur in de gaten worden gehouden.

Op 29 september was het weer de jaarlijkse opruimdag. Enkele leden die op deze zaterdag niet aanwezig konden zijn, hadden enkele dagen ervoor reeds diverse werkzaamheden uitgevoerd. Voor iedereen was er een lunchpakket, koffie, thee en water. Na afloop was er voor iedereen een zak potgrond als bedankje en een heerlijke appel, geplukt door enkele bestuursleden.