welkom bij
Recreatieve Volkstuinvereniging Bokt.


Onze vereniging huurt in het prachtige Dommeldal een kavel grond van de Gemeente Eindhoven aan de noordoostkant van de stad op de grens met Son en Breugel. Het ligt in een uniek natuurgebied met landerijen, ver van drukke verkeerswegen en stedelijk lawaai, maar is toch goed bereikbaar met fiets of auto.

luchtfoto volkstuinvereniging Bokt

Er zijn 260 percelen van elk ca. 100 m² en daarop wordt getuinierd door ongeveer 140 leden.
Onze tuinders genieten een grote vrijheid om op hun eigen wijze te tuinieren, maar er zijn natuurlijk ´spelregels´ (zie daarvoor het huishoudelijk reglement). De basisregel is: tuinier met plezier en bezorg andere tuinders geen overlast.

Tuinieren op Bokt betekent ´terug naar de basis´. We beschikken niet over een clubgebouw of kantine en er is geen electriciteit op de tuinen. Er zijn geen aansluitingen op de gemeentelijke waterleiding, maar verspreid over het complex staan voldoende grondwaterpompen.
Voor algemeen gebruik is een aantal bak- en steenkruiwagens beschikbaar en de leden kunnen tegen een kleine vergoeding gebruik maken van een kleine aanhangwagen.

de vlag in de mastWe hebben een winkeltje, waar leden tegen gereduceerd tarief tuinartikelen kunnen kopen, zoals potgrond, stekgrond, tuinaarde, meststoffen, gaas en tonkinstokken. Verder wordt gezamenlijk ingekocht zaai- en pootgoed van hieruit verdeeld.
Het winkeltje is niet permanent bemand, maar als één van de winkelvrijwilligers aanwezig is, dan kunt u dat zien op het aanwezigheidsbordje en dan hangt de vlag bij het winkeltje in top.courgette bloemkool kers sla framboos peul paksoi japanse pompoen prei andijvie